Skip links

Verhelp uw boze blik

Boven en onder ooglidcorrecties

Een ooglidcorrectie kan een passende oplossing zijn wanneer u last heeft van hangende oogleden of wallen onder de ogen. Dit zijn vaak de eerste opvallende tekenen van veroudering in het gezicht. Soms ziet u er moe uit, ook als u dat helemaal niet bent. Soms kunnen hangende bovenoogleden uw zicht beperken en dit kan klachten veroorzaken zoals vermoeidheid en hoofdpijn. Gelukkig kan dan door middel van een bovenooglidcorrectie een goed resultaat bereikt worden. Ooglidcorrecties voor iedereen

Een ooglidcorrectie is een van de behandelingen die veel wordt uitgevoerd

De arts denkt met u mee en geeft u deskundig en passend advies. De meeste cliënten die wij behandelen zijn ouder dan dertig jaar. Maar soms wordt ook bij jongeren de operatie uitgevoerd. In principe kan iedereen een ooglidcorrectie ondergaan.

Hangende oogleden

Bij het ouder worden komt het soms voor dat de oogleden gaan overhangen. Dit komt doordat de elasticiteit van de huid afneemt door de jaren heen. Overhangende oogleden kunnen problemen geven bij het zien en soms ook hoofdpijn veroorzaken. Een vaak gehoorde klacht is dat mensen met overhangende oogleden er moe uitzien terwijl ze dat niet zijn. In al deze gevallen kan een bovenooglidcorrectie ervoor zorgen dat u van uw klachten afkomt en weer een uitgeruste, open blik krijgt. De ingreep is relatief eenvoudig en wordt bijna altijd onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Onderoogleden

Wallen zijn een opzichtige verandering, midden in het gezicht. Wallen geven een storende vertekening die vaak doorloopt van ooglid, over de oogkasrand tot aan de wang. In sommige gevallen is een correctie van alleen het ooglid voldoende.

Doorverwijzing via de huisarts

U kunt een ooglidcorrectie laten uitvoeren omdat u wat wilt laten doen aan uw klachten, omdat u weer een open blik wilt hebben of een combinatie van beide. Indien u veel last heeft van uw overhangende oogleden bespreekt u dit met uw huisarts. Deze kan u dan een doorverwijzing geven voor een afspraak bij een van onze artsen, Indien u om cosmetische redenen een ingreep wilt laten uitvoeren kunt u direct een afspraak maken met een van onze plastisch chirurgen.

Meer informatie over:

Borstcorrecite
Borsten
Buikwandcorrectie
Buikwand correctie
Wenkbrauwcorrectie
Wenkbrauw lift
Voorhoofd
Voorhoofd lift
huid correctie
Huid correctie