Skip links

Geef je borsten meer volume

Meer informatie over:

Borstcorrecite
Borstcorrecties
Borstvergroting met protheses
Borstvergroting met eigen vet
Borstlift

Soorten Borstcorrecties

Borst correcties

Borstcorrecties

Wanneer je ontevreden bent over je huidige cupmaat of wanneer je volumeherstel wil na een of meerdere zwangerschappen is een borstvergroting dé oplossing. Dat daarbij heel wat komt kijken weten we bij Flexclinics als geen ander. Onze plastisch chirurgen hebben allemaal ruime ervaring in de (cosmetische) plastische chirurgie. Tijdens de intake wordt alles van A tot Z besproken en neemt men ruim de tijd voor het consult.

Er zijn meerdere mogelijkheden om de borsten te vergroten. Hieronder vind je meer informatie over de diverse opties.

Maak een afspraak

Borstvergroting met protheses

Soort borstimplantaat

Flexclinics gebruikt zowel siliconen als zoutwatergevulde borstprotheses. Siliconen is een stof die veel toegepast wordt in onze directe leefwereld. Kunstgewrichten, lippenstift en spenen voor baby’s zijn hier voorbeelden van. Bij de borstprotheses is zowel de inhoud (een gel) als het omhulsel (de shell) gemaakt van siliconenmateriaal. Juist de siliconenprotheses worden gebruikt omdat dit type prothese het borstweefsel het best benadert. Het voelt zacht en soepel, neemt de temperatuur van het lichaam aan en kan jarenlang meegaan. Bij zoutwatergevulde protheses is de shell wel van siliconen materiaal is, maar de inhoud een zout water oplossing.

Rond of druppelvorm(anatomisch)

Wij plaatsen zowel ronde protheses als ook druppel gevormde protheses. Welke het beste zijn voor jou hangt af van jouw wensen en van de hoeveel eigen borstweefsel. De plastisch chirurg kan dit goed beoordelen. Het kiezen van de juiste maat en vorm prothese is erg belangrijk. De plastisch chirurg bepaalt hoeveel ruimte er is onder uw eigen borstweefsel. Dat bepaalt de mogelijke maten, de vorm en de manier waarop de protheses geplaatst kunnen worden.

Goede en eerlijke informatie over protheses

Wij garanderen dat we je volledig informeren over borstprotheses van siliconen. Onze arts bespreekt alle informatie met jou en geeft je die ook mee naar huis om nog eens rustig na te lezen.

Plaatsing van de borstprotheses

Onze artsen zoeken samen met jou naar de beste vorm en maat prothese. De manier waarop de prothese geplaatst wordt, is vooral afhankelijk van jouw borst- en lichaamsbouw en bezigheden. De chirurg bespreekt de mogelijkheden vooraf met jou zodat je voor de operatie precies weet wat er gaat gebeuren. Er zijn 3 manieren om de borstprotheses te plaatsen:

Plaatsen we de protheses achter de borstklier, maar op de borstspier, dan komen deze direct onder uw eigen borstweefsel. Deze manier is vooral geschikt voor vrouwen met voldoende eigen klier- en vetweefsel om de prothese te bedekken. Is het borstweefsel dun, dan kan het zijn dat de randen van de prothese zichtbaar zijn.

De protheses worden geheel achter de borstspier geplaatst en dus automatisch ook achter het eigen borstweefsel. Op deze manier worden de protheses geheel bedekt.

Met de dual plane-methode komen de protheses deels achter de borstklier en deels onder de borstspier. Is er maar weinig eigen borstweefsel aanwezig, dan bedekt de borstspier ook een deel van de prothese zodat deze niet of minder zichtbaar is. Voor vrouwen met weinig eigen klier- en/vetweefsel is dit dan ook meestal de aangewezen methode.

Hoe prothese inbrengen

Er zijn meerdere methodes hoe een prothese wordt ingebracht.

  • Via IMF (infra mammary fold), dat is een incisie in de borstplooi
  • Axillair, via een incisie in de oksel
  • Peri-areolair, via een incisie rondom de tepelhof

Een borstvergroting wordt bij Flexclinics altijd onder algehele narcose uitgevoerd en duurt ongeveer één uur.

Alle mogelijk- en onmogelijkheden worden tijdens een consult met de plastisch chirurg besproken. Tevens ontvang je alle informatie omtrent leefregels na de operatie.

Maak een afspraak

Borstvergroting met eigen vet

Bij lipofilling wordt lichaamsvet weggenomen om het elders in het lichaam onder de huid terug te plaatsen waardoor extra contour en volume ontstaat. Het grote voordeel is dat er gebruik wordt gemaakt van lichaamseigen vet, waardoor de methode volkomen veilig is en daarnaast een blijvend resultaat oplevert. Echter het is vaak niet mogelijk eenzelfde volume in de borst te brengen vergelijkbaar met een prothese. Ook is het zo dat er voldoende eigen vet aanwezig moet zijn op andere plaatsen in het lichaam, zoals de dijen en de buik, daarnaast dien je te beseffen dat niet al het ingebrachte vet op de nieuwe plek overleeft. Gemiddeld zal dit ongeveer 50-70% zijn.

Een tweede operatie kan noodzakelijk zijn.

Toepassing van lipofilling

Tijdens een eerste consult worden de wensen uitgebreid besproken. Daarnaast wordt gekeken naar de algehele gezondheid en vindt lichamelijk onderzoek plaats. Per persoon zal worden gekeken waar het beste vet kan worden weggenomen en hoeveel volume kan worden teruggebracht.

Hoe gaat lipofilling in zijn werk?

De lipofilling gebeurt met een dunne holle canule met een stompe punt. Het gewonnen vet wordt met een centrifuge direct gescheiden om alleen bruikbare, levende vetcellen over te houden. Deze vetcellen worden druppelsgewijs gelijkmatig verdeeld en met een zeer dunne canule ingebracht op de van tevoren gemarkeerde gebieden. Op deze manier blijft minimaal 50% van de vetcellen leven, mits er dus op de plek van bestemming voldoende bloedvoorziening is. Het gaat er dus niet om of u genoeg vetcellen heeft om te verplaatsen, maar of er op de plek van bestemming voldoende bloedvaatjes beschikbaar zijn om de ingebrachte cellen in leven te houden.

Een hybride borstvergroting

Een hybride borstvergroting is een combinatie van de bovengenoemde technieken. Dus er wordt zowel een prothese geplaatst als eigen vetweefsel toegevoegd. Dit heeft als voordeel dat er een minder grote prothese geplaatst hoeft te worden en er een natuurlijke bovenpool (het gebied boven de tepels) gemaakt kan worden. De plastisch chirurg zal met jou de mogelijkheden, maar ook de beperkingen bespreken.

Maak een afspraak

Borstlift

Een borstlift is een ingreep waarbij overtollige huid van de borst wordt verwijderd en tevens de tepel/tepelhof omhoog worden geplaatst. Er wordt dus weefsel (huid) verwijderd en strikt genomen wordt de borst dan ook iets kleiner. Vaak wordt de borstlift bij kleinere borsten gecombineerd met het plaatsen van een prothese of lipofilling om ook een borst vergrotend effect te krijgen. Vrouwen van wie de borsten zijn verslapt door bijvoorbeeld gewichtsverlies, zwangerschappen, borstvoeding en de zwaartekracht, komen voor deze borstlift operatie in aanmerking.

  • Een borstlift geeft een litteken rond de tepelhof, en/of in de verticale richting vanaf de tepel naar de borstplooi en/of in de borstplooi zelf.
  • Deze littekens genezen bij iedere patiënt op een andere manier. Dit zal uitgebreid met je worden besproken.
  • Ook zullen de complicaties, zoals een wondinfectie en wondgenezingsstoornis met je worden besproken in het consult.

Een borstlift vindt altijd plaats onder algehele narcose. Er zijn meerdere mogelijkheden qua methodes en afhankelijk van welke methode er toegepast wordt, duurt de operatie 2-2,5 uur.

Galaflex

GalaFLEX (inwendige bh)

Steeds vaker wordt door onze artsen een inwendige bh (GalaFLEX) geadviseerd bij een borstlift of borstverkleining.

Galaflex is een tijdelijke, absorbeerbare matrix (matje) die wordt gebruikt ter versterking, stabilisering en ondersteuning van zacht weefsel dat verslapt is en is ontworpen voor ondersteuning, onmiddellijk na o.a. borstoperaties, zodat het lichaam tijdens het genezen nieuw weefsel met volgroeid collageen kan vormen.  Collageen is een lichaamseigen eiwit welke essentieel is voor het handhaven van de structuur en sterkte van bindweefsel zoals botten, kraakbeen, huid en bloedvaten.

De inwendige bh is speciaal ontwikkeld om de borst van binnenuit te ondersteunen, het draagt het gewicht van de gehele borst om opnieuw verslappen te voorkomen en om een langdurige stevigheid te realiseren.

Maak een afspraak

Meer informatie over:

Buikwandcorrectie
Buikwand correctie
huid correctie
Huid correctie
Wenkbrauwcorrectie
Wenkbrauw lift
Voorhoofd
Voorhoofd lift
Ooglidcorrectie
Ooglid correctie