Skip links

Joris van der Lugt

ORTHOPEDISCH CHIRURG

Mijn naam is Joris van der Lugt.

Ik ben geregistreerd als orthopedisch chirurg sinds 2010. In dat jaar ben ik ook aan de Universiteit Leiden gepromoveerd op proefschrift ‘Souter-Strathclyde Total Elbow Prosthesis in Rheumatoid Patients’.
Vanaf 2010 ben ik werkzaam in het HagaZiekenhuis in Den Haag, een groot, hoog-volume opleidingsziekenhuis voor aankomend orthopedisch chirurgen. Door mensen op te leiden, word je zelf ook een betere chirurg is mijn ervaring.

Al 10 jaar plaats ik heupprothesen via de voorste, spiersparende benadering (ook wel ASI of DAA genoemd). Naast onze eigen opleidingsassistenten, heb ik deze methode ook geleerd aan ervaren orthopedisch chirurgen die ook op deze manier hun patiënten wilden behandelen. De reden hiervoor is de vlotte revalidatie en de goede functionele resultaten op langere termijn. De leercurve van mijn eerste 400 heupprothesen is gepubliceerd.

Daarnaast plaats ik knieprothesen, totale en unicondylaire (halve) prothesen.
De laatste jaren specialiseer ik mij steeds verder in revisie (herstel) operaties van gefaalde heup- en knieprothesen, nu gemiddeld 40-50 operaties jaar.

Vanaf 2018 heb ik mijn Spaanse specialisten registratie en verricht ik iedere 6-8 weken orthopedische consulten in Hospital Ceram in Marbella. Door de samenwerking met FlexClinics zullen daar vanaf oktober 2019 ook operaties plaatsvinden.

Sinds 2019 ben ik opleider Orthopedie van het HagaZiekenhuis

Martijn Brinkman

ORTHOPEDISCH CHIRURG

Mijn naam is Martijn Brinkman, geboren in Ascott Engeland, opgegroeid in Nederland. Mijn opleiding tot orthopedisch chirurg in de Sint Maartenskliniek Nijmegen, heb ik in 2011 afgerond. Daarna heb ik me tijdens een Fellowship in Sydney Australië verder gespecialiseerd in heup- en knie-prothese plaatsing, inclusief de vervanging van niet functionerende protheses. Van 2012, na terugkomst in Nederland, tot 2016 heb ik in de Maartenskliniek Woerden gewerkt als Knie en Heup chirurg. In 2014 ben ik gepromoveerd, op het proefschrift Fixation Stability and New Surgical Concepts of Osteotomies around the knee. Vanaf 2016 heb ik me volledig toegelegd op de behandeling van knie aandoeningen en werk ik als knie chirurg in kliniek ViaSana in Mill.

Een deel van mijn praktijk bestaat uit de plaatsing van gedeeltelijke (zgn halve knie protheses) en hele (totale-) knie protheses en de vervanging van niet functionerende knie protheses. Met als speciaal aandachtsgebied de combinatie van kruisband reconstructies of stands correcties in combinatie met een prothese plaatsing. Het andere deel van mijn praktijk bestaat uit zogenaamde gewricht sparende ingrepen; meniscus reparaties, kruisband reconstructies (voorste, achterste, revisies) en uitgebreide complexe reconstructies als er sprake is van meerdere knie band letsels (mediaal, postero-lateraal), en stands-correcties rondom de knie.

Vanaf mei 2021 bied ik mijn ervaring en vaardigheden bij al deze ingrepen ook aan patiënten in de FlexClinics aan. Mijn focus als orthopedisch chirurg is bij zowel gewricht vervangende als bij gewricht sparende ingrepen, de patiënt  op een zo hoog mogelijk activiteiten niveau terug te krijgen.  

 

Wouter Schaasberg

ORTHOPEDISCH CHIRURG

Mijn naam is Wouter Schaasberg

Ik ben geregistreerd als orthopedisch chirurg sinds 2016. Ik heb mijn opleiding tot orthopedisch chirurg in het LUMC, HAGA ziekenhuis en het HMC+ ziekenhuis gevolgd. En sinds 2017 ben ik werkzaam in het Amstelland ziekenhuis in Amstelveen.

Tijdens mijn opleiding ben ik opgeleid in het plaatsen van heupprothesen via de voorste, spiersparende benadering (ook wel ASI of DAA genoemd). Dit heb ik onder andere bij dr. van der Lugt geleerd. De reden hiervoor is de vlotte revalidatie en de goede functionele resultaten op langere termijn.

Tijdens mijn opleiding heb ik een aantal studies verricht naar heupfracturen en werk hervatting na totale heup- en totale knie-prothese plaatsing.

Recent specialiseer ik mij steeds verder in revisie (herstel) operaties van gefaalde heupprothesen.

Sinds 2020 verricht ik ook operaties in FlexClinics.

Jantine Posthuma de Boer

HAND-, POLS- EN ELLEBOOGCHIRURG

Mijn naam is Jantine Posthuma de Boer en ben als hand-, pols- en elleboogchirurg aan Flex Clinics verbonden.

Na mijn studie geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam verhuisde ik naar Amsterdam om aan het VU medisch centrum (huidig Amsterdam UMC) een promotie onderzoek naar de behandeling van het osteosarcoom af te ronden en vervolgens mijn opleiding tot orthopedisch chirurg te voltooien. Hierna ben ik 2 jaar werkzaam geweest in het UZ Leuven als hand-, pols en elleboog fellow om zo mijn kennis en vaardigheden in dit vakgebied verder uit te breiden.

Hand-, pols- en elleboogklachten kunnen een zeer groot effect hebben op het dagelijks functioneren en de kwaliteit van leven sterk beïnvloeden. Als arts vind ik het telkens een uitdaging om goed naar de hulpvraag van mijn patiënt te luisteren en te zoeken naar de meest passende behandeling voor elke persoon en in elke situatie. 

om iedere patiënt te behandelen,  zoals je zelf behandeld zou willen worden.

Pieter Klitsie

ORTHOPEDISCH CHIRURG

Mijn naam is Pieter Klitsie en ik ben orthopedisch chirurg in het team van FlexClinics. Ik heb mij gespecialiseerd in met name heup- (anterieure benadering) en knieprotheses. 

Het mooiste in mijn vak is voor mij wanneer ik een patiënt terug zie die vooruit is gegaan in kwaliteit van leven.  Bijvoorbeeld omdat deze na een heup prothese weer sociale contacten kan onderhouden. Klachten aan het heup of kniegewricht kunnen zo heftig zijn dat deze invaliderend werken. Een knie of heup prothese kan een groot verschil maken in kwaliteit van leven. Mijn doel is om een patiënt met een heup of knie slijtage weer een stukje leven terug te geven. Heup protheses plaats ik sinds 2016 via de spier sparende voorste benadering (ook wel DAA of ASI genoemd).

Het contact met de patiënt is voor mij erg belangrijk. Ik wil graag weten hoeveel hinder u heeft van uw heup of knie, welke doelen u wilt behalen en dan samen te bespreken hoe we daaraan kunnen werken en wat u kunt verwachten. Sinds 2021 ben ik onderdeel van FlexClinics team. FlexClinics is een kleine kliniek waarbij iedereen energie krijgt van het leveren van goede zorg. Omdat we een klein team hebben zijn we in staat om snel te schakelen. Het doel is om iedere patiënt te behandelen,  zoals je zelf behandeld zou willen worden.

Xander Bakker

PLASTISCH CHIRURG

Mijn naam is Xander Bakker. Ik ben sinds 2005 plastisch chirurg. Tot 2016 heb ik in algemene ziekenhuizen gewerkt, waar ik in een grote praktijk een schat aan ervaring heb opgedaan. Na een sabbatical in 2016 heb ik de overstap gemaakt naar de cosmetische plastische chirurgie. Deze vindt doorgaans plaats in kleine klinieken. In zo’n setting kan ik klanten veel meer aandacht geven, die ze nodig hebben. Klanten komen bij mij, omdat ze zich vaak al jaren storen aan een lichamelijke oneffenheid. Iets wat voor een buitenstaander niets voorstelt, kan voor de persoon in kwestie een heel groot probleem zijn. Ik vind het een uitdaging om, samen met diegene, te kijken naar wat nu zo storend is en wat er mogelijk aan te doen is. Vaak zijn er diverse opties. Ik vind het belangrijk dat iemand goed geïnformeerd is, zodat hij of zij een bewuste keuze kan maken. Dit is essentieel in het verkrijgen van een tevreden klant. Want dat is, waar het mij om gaat: iemand een stukje blijer maken met zichzelf, zodat het issue waar hij of zij mee kampt er niet meer is. Ik probeer altijd een verbinding met mensen te maken, omdat een ingreep een gezamenlijk plan moet zijn, waar beiden achter staan. Bij twijfel zeg ik altijd: niet doen. Of kom nog een keer terug. Geen overhaaste beslissingen nemen. Ik heb het voorrecht om binnen Flex Clinics de plastische chirurgie op de kaart te mogen zetten. Wij staan beiden voor de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg, persoonlijke benadering door onze kleinschaligheid en we bieden extra service door meer aandacht te besteden aan het proces rondom een operatie. We willen innoverend bezig zijn door te investeren in de modernste apparatuur en aanvullende behandelingen. Ik zie de kwaliteit van de zorg die we leveren omhooggaan en dat is wat ik bij elke klant hoop te bereiken: het beste resultaat. Wie weet mag ik u binnenkort ontmoeten?

 

Sander Beekmans

PLASTISCH CHIRURG

Dr Sander Beekmans studeerde geneeskunde aan de VU. Na zijn opleiding is hij, in 2008, toegetreden tot de maatschap plastische chirurgie in het Haga ziekenhuis in Den Haag. Daar heeft hij het vak in de volle breedte beoefent.

Zijn bekwaamheid en expertise in de cosmetische plastische chirurgie werd opgedaan bij verschillende gerenommeerde klinieken.

Inmiddels heeft hij ruim elf jaar ervaring en duizenden cosmetische behandelingen uitgevoerd. Waaronder vele ooglidcorrectie en borstvergrotingen.

“Ik vind het belangrijk en heel mooi om in een eerste gesprek iemand snel te doorgronden en de wensen te bespreken. Luisteren is daarbij heel belangrijk evenals non verbale signalen. De patient is daarbij meer dat iemand met slechts hangende oogleden, en dat aspect probeer ik ook te duiden. Ik probeer helderheid te scheppen in de verwachtingen en bespreek de voor en tegens zonder omhaal. Ik heb het gevoel dat mensen dat waarderen. Service verlenen en kwaliteit bieden vind ik belangrijk. Na een aantal weken horen hoe blij iemand is met het resultaat geeft een enorme voldoening”

 

Peter van Aggelen

ANESTHESIST

Mijn naam is Peter van Aggelen.

Ik heb mijn artsexamen gedaan in 1986 in Rotterdam (EMC), waar ik me ook verder heb gespecialiseerd in de anesthesiologie. Van 1999 tot 2018 ben ik werkzaam geweest in Franciscus Gasthuis Rotterdam, waar ik mij naast het werk op de operatiekamer bezig hield met kwaliteitsverbetering en automatisering. Daarnaast heb ik aan vele militaire uitzendingen deelgenomen, waarbij de zorg voor militair en burger in het uitzendgebied op de voorgrond stond. Tegenwoordig ben ik o.a. werkzaam bij Bergman Clinics en voor FlexClinics. Ik vind het uitermate belangrijk dat de gang van zaken rond een operatie zo soepel mogelijk verloopt. De voorbereiding vooraf, de procedure op de operatiekamer en de periode na de operatie moeten van hoge kwaliteit zijn, met aandacht voor uw individuele wensen.

Elisabeth Dierickx

ANESTHESIST

Zoals mijn naam al doet vermoeden kom ik uit Vlaanderen, waar ik in 1999 in Leuven en Antwerpen opgeleid werd tot respectievelijk arts en anesthesist. In 2014 kwam ik naar Rotterdam voor de aanvullende opleidingen tot intensivist en kinderanesthesist, met name om een breed inzetbare anesthesist te worden. Zowel de manier van werken als de stad bevielen me zo goed dat ik er ben gebleven. Eerst als anesthesist in het Franciscus Gasthuis & Vlietland, nu afwisselend in een tandheelkundige praktijk voor kinderen en in FlexClinics, beide beduidend kleinschaliger dan het Franciscus. Het fijne aan deze stap is dat ik nu veel dichter bij de hele behandeling van mijn patiënten sta, van de gezondheidsscreening vooraf tot aan het ontslag. Zo kan ik waar nodig is de behandeling aanpassen aan individuele noden, met comfort en vlot herstel als belangrijkste doel. Hiervoor blijf ik me enthousiast bijscholen via NYSORA (New York School of Regional Anesthesia) en de ERASsociety (Enhanced Recovery After Surgery).