Skip links

"Eerlijk advies voor een mooi resultaat"

Evert-Jan ten Dam

Mijn naam is Evert-Jan ten Dam en ik ben als plastisch chirurg werkzaam bij Flexclinics.

Belangrijke aandachtsgebieden binnen de esthetische plastische chirurgie zijn voor mij borstoperaties, buikwandcorrecties, liposuctie en operaties in het gezicht.

Sinds 2010, na mijn afstuderen, ben ik werkzaam in verschillende onderdelen van de plastische chirurgie. Ik studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, en kort daarna heb ik een jaar in Los Angeles gewoond om onderzoek te doen aan de University of California at Los Angeles (UCLA). Hierna heb ik een gecombineerd promotie- en specialisatietraject afgelegd in het UMC Groningen. Tijdens deze periode volgde ik de vooropleiding heelkunde in het Martini Ziekenhuis, gevolgd door de specialisatie tot plastisch chirurg in het UMCG en het Medisch Centrum Leeuwarden. De opleiding heb ik afgerond met Europese diplomering: Fellow of the European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery (EBOPRAS).

In 2020 ben ik gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Mijn proefschrift is getiteld “Biological Pathways in the Development of Dupuytren’s and Peyronie’s Diseases”.

Als plastisch chirurg heb ik ervaring opgedaan in de reconstructieve en esthetische chirurgie in het LUMC en Alrijne Ziekenhuis te Leiden. Daarna heb ik twee jaar bij Boerhaave Medisch Centrum in Amsterdam gewerkt. Naast mijn werkzaamheden bij FlexClinics ben ik ook te vinden bij VandenBroecke kliniek.

Ik ben lid van de Nederlandse Verenigingen voor Plastische en Esthetische Plastische Chirurgie (NVPC en NVEPC).

Veel mensen vinden het behoorlijk spannend om een cosmetische ingreep te ondergaan. Ik ben me daarvan bewust: het is daarom prettig om een persoonlijk plan te maken, waarbij de patiënt zich op zijn of haar gemak voelt tijdens de behandeling en een eerlijk advies krijgt. Samen bespreken waar de mogelijkheden liggen, met als doel een zo mooi en natuurlijk mogelijk resultaat, en een tevreden patiënt. Dat is het dankbare van mijn vak, daar doe ik het voor.

Dr. Evert-Jan ten Dam

Orthopedisch chirurgen

Joris van der Lugt
Joris van der Lugt
Pieter Klitsie
Pieter Klitsie
Jantine Posthuma de Boer
Jantine Posthuma de Boer
Dorien Geertsema
Dorien Geertsema

Plastisch chirurgen

Xander Bakker

Anesthesisten

Peter van Aggelen
Peter van Aggelen
Elisabeth Dierickx