Skip links

"Wees welkom, ik help u graag!"

Dorien Geertsema

Mijn naam is Dorien Geertsema

en ben sinds 2019 werkzaam als orthopedisch chirurg en vanaf oktober 2022 ook verbonden aan Flexclinics. Ik ben gespecialiseerd in aandoeningen in en rondom de knie en de heup. Dit betreft klachten die bij slijtage van de knie en heup passen (artrose), maar ook (sport)letsels van de knie (bijv. meniscus- en kruisbandletsels).

Ik heb mijn geneeskunde studie in Utrecht gedaan. De opleiding tot orthopedisch chirurg heb ik gevolgd in de regio Leiden/Den Haag. Na het afronden van mijn specialisatie in 2019 heb ik twee fellowships van ieder een jaar gevolgd om mijzelf verder te specialiseren in de kniechirurgie. Dit deed ik o.a. in het ZOL in Genk, België en in het Diakonessenhuis Utrecht/Zeist. Hier heb ik met name veel heb geleerd op het gebied van (revisie) knieprothesiologie en behandeling van sportletsels van de knie. Tevens heb ik tijdens mijn fellowship ervaring met robot-geassisteerde chirurgie opgedaan. Dit is dezelfde techniek die wij als team bij Flexclinics uitvoeren met de MAKO robot bij het plaatsen van een knieprothese. Naast mijn werk bij Flexclinics werk ik ook als orthopedisch chirurg bij Gelre Ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen, waar ik naast de sportletsels van de knie ook de knie- en heupprothesiologie verzorg.

Ik sta voor u klaar bij Flexclinics en kijk ernaar uit u te adviseren en te begeleiden bij uw behandeling wanneer u hinderlijke klachten van de knie of de heup ervaart. Het doel is om een zo goed mogelijk herstel en niveau van functioneren te behalen, met of zonder operatie.

Mijn aandachtsgebieden:

  • Knieprothesiologie (hele en halve knieprothese)
  • Sportletsels van de knie (o.a. meniscus, kraakbeen en/of kruisband problematiek)
  • Patellofemorale chirurgie (bijv. bij instabiele knieschijf wanneer deze uit de kom schiet)
  • Primaire heupprothesiologie (voorste benadering / spiersparende techniek)
Dorien Geertsema

Dorien Geertsema

Orthopedische Chirurg

Orthopedisch chirurgen

Joris van der Lugt
Joris van der Lugt
Pieter Klitsie
Pieter Klitsie
Jantine Posthuma de Boer
Jantine Posthuma de Boer