Skip links

"Mobiliteit is kwaliteit van leven"

Joris van der Lugt

Mijn naam is Joris van der Lugt (1976)

Ik ben geregistreerd als orthopedisch chirurg sinds 2010. In dat jaar ben ik ook aan de Universiteit Leiden gepromoveerd op proefschrift Souter-Strathclyde Total Elbow Prosthesis in Rheumatoid Patients.
Vanaf 2010 ben ik werkzaam in het HagaZiekenhuis in Den Haag, een groot, hoog-volume opleidingsziekenhuis voor aankomend orthopedisch chirurgen. Door mensen op te leiden, word je zelf ook een betere chirurg is mijn ervaring. Vanaf 2017 ben ik daar opleider geworden. In 2020 is de Haagse orthopedische praktijk opgegaan in het Reinier Haga Orthopedisch Centrum (RHOC) in Zoetermeer.

Al ruim 12 jaar plaats ik heupprothesen via de voorste, spiersparende benadering (ook wel DAA of ASI genoemd). Naast onze eigen opleidingsassistenten, heb ik deze methode ook geleerd aan ervaren orthopedisch chirurgen die ook op deze manier hun patiënten wilden behandelen. De reden hiervoor is de vlotte revalidatie en ook de goede functionele resultaten op lange termijn.

Ook plaats ik knieprothesen, totale en unicondylaire (halve) prothesen.
De laatste jaren heb ik mij verder gespecialiseerd in hersteloperaties van gefaalde heup- en knieprothesen, deze operaties voer ik nu gemiddeld 50 keer per jaar uit. In het RHOC ben ik in 2020 begonnen met robotchirurgie met de MAKO robotarm.

Naast deze activiteiten heb ik mij in 2018 laten registreren als orthopedisch chirurg in Spanje. Met Flexclinics voeren we sinds 2019 operaties uit in Marbella. Daarnaast hebben we ook een patiënten luchtbrug opgezet tussen Utrecht en Marbella.

Per september 2022 ga ik met mijn gezin in Marbella wonen om daar de orthopedische praktijk verder op te bouwen. Wel kom ik nog 1 week per maand werken bij Flexclinics in Utrecht. Ik heet u van harte welkom op de poli in Utrecht of Marbella.

Website: jorisvanderlugt.nl

Joris van der Lugt

Joris van der Lugt

Orthopedische Chirurg

Gespecialiseerd in

Heupprothese
Heup
Knieprothese
Knie
Injecties met hyaluronzuur
Injecties met hyaluronzuur