Skip links

Geef je billen meer volume

Bilvergrotingen en verkleiningen

Er bestaan meerdere methoden om de contouren van de billen te verfraaien. Dit kan door middel van bilimplantaten, een lipofilling van de billen, een billift, een bilplooicorrectie of een combinatie hiervan.

Bilimplantaten

Een bilvergroting met bilimplantaten kan worden toegepast indien u vollere en rondere billen wenst. De implantaten hebben een siliconen omhulsel en zijn gevuld met een hoog-cohesieve gel. Er zijn ronde en anatomische bil implantaten, deze zijn in verschillende volumes beschikbaar. De implantaten worden ingebracht via een snede van 4-5cm in de bilnaad. In de bilspier wordt een holte gemaakt waarin de prothese wordt gelegd. Het litteken is relatief klein en zal met de tijd vervagen. Bilimplantaten geven aanzienlijk meer volume in de billen maar geven geen verbetering van de heupen. Mocht u om welke reden dan ook ervoor kiezen de bilimplantaten te laten verwijderen dan kunnen uw billen er naar uw mening minder fraai uitzien. De arts kan in overleg met u kijken naar alternatieven om dit te verfraaien.

Billift

Een billift kan worden toegepast bij contourverbetering van de billen, heupen en taille waarbij sprake is van huidoverschot met eventueel vetophoping. Deze ingreep kan worden gecombineerd met een liposuctie. Bij een billift wordt overtollig huid en vetweefsel chirurgisch verwijderd via een ellipsvormige insnijding op de onderrug. Deze snede loopt van heup tot heup en heeft in sommige gevallen ook een uitloop tot in de taille. Een nadeel van een billift is dat de ingreep een groot litteken geeft. Het litteken loopt onder de bikinilijn, maar zal wel zichtbaar zijn. Hoe zichtbaar het litteken wordt hangt af van de manier waarop uw lichaam geneest. Voor meer informatie

Bilplooicorrectie

Een billift kan worden toegepast bij contourverbetering van de bilplooi door overtollig huid in de bilplooi weg te nemen. Hierbij maakt de plastisch chirurg een ellipsvormige snede in de bilplooi met soms een uitloop richting de heupen. Verslapte achterkant van de bovenbenen, verslapte billen en contouren van de heupen worden bij deze ingreep verbeterd. Deze ingreep wordt vaak gecombineerd met liposuctie. Net als bij een billift is een nadeel van een bilplooicorrectie dat de ingreep een groot litteken geeft. Het litteken loopt in de natuurlijke bilplooi, maar zal wel zichtbaar zijn. Hoe zichtbaar het litteken wordt hangt af van de manier waarop uw lichaam geneest.

Lipofilling billen

Lipofilling kan worden toegepast indien u vollere en rondere billen wenst zonder het gebruik van bilimplantaten. Hierbij haalt de arts door liposuctie vet weg op andere plekken van het lichaam bijvoorbeeld, buik, benen, heupen en onderrug. Dit vet wordt verwerkt en daarna in lagen in kleine porties ingespoten. Het vet overleeft door de ingroei van kleine bloedvaatjes, maar niet al het vet blijft leven. Van het oorspronkelijke volume blijft na enkele maanden 50% tot 70% over, de rest wordt door het lichaam opgenomen. Het uiteindelijk verkregen volume is wel definitief. Voor een goed resultaat kan het zijn dat u twee keer behandeld moet worden.

Meer informatie over:

Borstcorrecite
Borsten
Buikwandcorrectie
Buikwand correctie
Ooglidcorrectie
Ooglid correctie
Oorcorrectie
Oor correctie
Wenkbrauwcorrectie
Wenkbrauw lift
Voorhoofd
Voorhoofd lift
huid correctie
Huid correctie