Skip links

"Met kennis, kunde en een warm hart patiënten helpen"

Franziska Lichtenegger

Mijn naam is Franziska Lichtenegger,

Geboren in Graz, Oostenrijk, erfde ik de fascinatie voor geneeskunde van mijn vader, een gynaecoloog. Al vroeg raakte ik gegrepen door zijn expertise, precisie en vooral zijn warme betrokkenheid bij zijn patiënten. Deze waarden vormen de basis van mijn eigen carrière als plastisch chirurg, met meer dan 25 jaar specialisatie in esthetische borst- en gezichtschirurgie.

Mijn pad begon met studies Rechten en Geneeskunde aan de Universiteit van Graz. Tijdens mijn doctoraat verbreedde ik mijn horizon met fellowships in New York, in het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center en Mount Sinai Medical Center. Nadien volgde een diepgaande specialisatie in reconstructieve en esthetische chirurgie van borst en gelaat.

Mijn internationale ervaring omvatte posities in Klinikum Seefeld (München), het brandwondencentrum van de Universiteit van Aken, een kliniek voor esthetische chirurgie in Rio de Janeiro en het Caritas Hospital in Regensburg. In 2006 bekroonde de Duitse Vereniging van Plastisch Chirurgen me met een fellowship in New York.

Sinds 2009 ben ik werkzaam in Nederland, waar ik van 2011 tot 2023 deel uitmaakte van het team van Bergman Clinics. In 2023 realiseerde ik mijn droom met de opening van mijn eigen privé kliniek, gericht op esthetische borst- en gezichtschirurgie.

Mijn passie voor deze vakgebieden resulteerde in uitgebreid onderzoek en ontwikkeling, met meer dan 20 jaar expertise. De laatste jaren ligt mijn focus op het verwijderen van omstreden siliconenimplantaten en volumeherstel door lipofilling.

Continu op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen is cruciaal. Ik volg dan ook trouw congressen en nascholingen in binnen- en buitenland. Lidmaatschappen van diverse beroepsverenigingen, waaronder de NVPC, NVEPC, Duitse en Internationale Verenigingen voor Plastische Chirurgie, en de Oostenrijkse Vereniging voor Plastische, Esthetische en Reconstructieve Chirurgie, onderstrepen mijn toewijding aan mijn vakgebied.

iMac

Per maart 2024 versterk ik het team van Flexclinics.

Met mijn uitgebreide ervaring en expertise in esthetische borst- en gezichtschirurgie ben ik er klaar voor om samen met Flexclinics de beste zorg te bieden aan onze patiënten.

Mijn missie? Met kennis, kunde en een warm hart patiënten helpen hun gewenste esthetische resultaat te bereiken, op een veilige en verantwoorde manier.

Website: drlichtenegger.nl

Franziska lichtenegger

Franziska Lichtenegger

Plastisch Chirurg

Gespecialiseerd in

Borstcorrecite
Borst
Voorhoofd
Gezichtschirurgie