Skip links

Wat is een knieprothese?

Inleiding

Bij Flexclinics begrijpen we het belang van mobiliteit en comfort in het dagelijks leven. Daarom bieden wij hoogwaardige zorg voor plaatsing van knieprotheses zonder lange wachtlijsten. In dit artikel delen we alles wat u moet weten over knieprotheses en hoe ze kunnen bijdragen aan een actiever en pijnvrij leven.

voorste kruisband

Wat is een Knieprothese?

Een operatie met een knieprothese is een chirurgische ingreep waarbij het beschadigd kraakbeen en bot in de knie worden vervangen door metalen en kunststof componenten. De behandeling met de knieprothese herstelt de functionaliteit van de knie en verlicht pijn, waardoor patiënten weer kunnen functioneren als voorheen.

Indicaties voor een Knieprothese

Verschillende aandoeningen kunnen het kraakbeen en bot beschadigen, waaronder artrose (slijtage), reumatoïde artritis en ernstig knieletsel door een ongeval. Onze specialisten beoordelen zorgvuldig elke individuele situatie om de beste behandeloptie te bepalen.

Voorbereiding op de Operatie

Het proces begint met een uitgebreide evaluatie, waarbij onze deskundige artsen uw medische geschiedenis en huidige conditie beoordelen. We begeleiden u stap voor stap door het voorbereidingsproces, inclusief pre-operatieve onderzoeken en levensstijlaanpassingen om een succesvolle operatie te waarborgen.

De Operatie

Tijdens de operatie vervangt de orthopedisch chirurg beschadigde delen van de knie door de prothesecomponenten. Onze ervaren chirurgen maken gebruik van geavanceerde technieken (waaronder met robotica chirurgie) voor een optimaal resultaat en een snel herstel.

mako robot

Herstel en Revalidatie

Na de operatie begeleiden onze fysiotherapeuten u door het revalidatieproces, met aandacht voor herstel van mobiliteit, kracht en stabiliteit van de knie.

Levensduur en Risico’s

Een knieprothese kan langdurige verlichting bieden, maar zoals bij elke medische ingreep zijn er risico’s verbonden. Onze specialisten bespreken deze risico’s uitgebreid en bieden op maat gemaakt advies om ze te minimaliseren.

Conclusie

Bij Flexclinics streven we ernaar om onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden. Als u meer wilt weten over de behandeling van artrose van de knie met protheses en hoe ze uw leven kunnen veranderen, neem dan gerust contact met ons op voor een consult.