Skip links

Pijnloos bewegen

Injecties met hyaluronzuur in de gewrichten

Injecties

Injecties met hyaluronzuur worden gebruikt als een behandeling voor problemen met de knie, zoals knieartrose. Maar het kan ook worden gebruikt voor andere gewrichten en verschillende gewrichtsprobleme en is niet alleen voor artrose.

Het doel van deze behandeling is om de pijn te verminderen en het gewricht soepeler te laten bewegen. Hyaluronzuur is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt, vooral in ons kraakbeen (het gladde weefsel dat onze gewrichten bedekt). Het speelt een belangrijke rol bij het smeren en beschermen van onze gewrichten.

Slijtage

Wanneer we last hebben van knieartrose of andere gewrichtsproblemen, kan het kraakbeen beschadigd raken, waardoor het gewricht minder soepel beweegt en pijnlijk aanvoelt. Hyaluronzuur injecties kunnen helpen om het kraakbeen te beschermen tegen verdere slijtage en soms zelfs de opbouw van nieuw kraakbeen te stimuleren. Bovendien kan hyaluronzuur helpen om de ontsteking in het gewricht te verminderen, waardoor de pijn en zwelling afnemen.

Effect

Het effect van deze behandeling kan enkele maanden aanhouden, maar zelden langer dan 6 tot 8 maanden na de behandeling. De behandeling kan de ontwikkeling van artrose vertragen, maar helaas kunnen Hyaluron injecties de aandoening niet volledig genezen.

Behandeling

De behandeling zelf is vrij eenvoudig. Een arts zal een injectie met Hyaluronzuur rechtstreeks in het aangetaste gewricht plaatsen. Dit kan soms een beetje ongemakkelijk zijn, maar het duurt meestal niet lang. Na de injectie kan het even duren voordat u het volledige effect voelt. Sommige mensen merken direct verbetering, terwijl het bij anderen wat langer kan duren.

Belangrijk

Het is belangrijk om te onthouden dat deze behandeling niet voor iedereen geschikt is en dat het effect kan variëren van persoon tot persoon. Als u last heeft van gewrichtspijn of vermoedt dat u artrose heeft, is het verstandig om uw huisarts te raadplegen en indien noodzakelijk een verwijsbrief naar Flexclinics te vragen. Samen kunnen wij dan beslissen welke behandeling het beste bij uw specifieke situatie past.

Meer informatie over:

Knieprothese
Knie
Schouderprothese
Schouder
hand pols correctie
Hand/pols/elleboog