Skip links

Over FlexClinics

FlexClinics is een zelfstandig behandelcentrum (ZBC), dat is gespecialiseerd in orthopedische chirurgie en plastische chirurgie. Wij hebben vestigingen in Nederland en in Spanje.

Wij bieden onze zorg op een zeer persoonlijke manier en introduceren gastvrijheid in de zorg met veel aandacht voor u als cliënt.

Kwaliteit en veiligheid staan boven alles.

De primaire focus van FlexClinics richt zich op orthopedische chirurgie en plastische chirurgie. Op termijn zullen andere specialismen worden toegevoegd aan onze dienstverlening. FlexClinics richt zich met name op de planbare zorg.

FlexClinics werkt in binnen- en buitenland uitsluitend met de beste Nederlandse chirurgen ondersteund door het beste Nederlandse verplegend en ondersteunend personeel. FlexClinics gebruikt uitsluitend hoogwaardige gecertificeerde materialen. Zo waarborgen wij onze kwaliteit.

Ons team

Informatie aanvragen

Joris van der Lugt

Orthopedisch chirurg

Mijn naam is Joris van der Lugt.

Ik ben geregistreerd als orthopedisch chirurg sinds 2010. In dat jaar ben ik ook aan de Universiteit Leiden gepromoveerd op proefschrift ‘Souter-Strathclyde Total Elbow Prosthesis in Rheumatoid Patients’.
Vanaf 2010 ben ik werkzaam in het HagaZiekenhuis in Den Haag, een groot, hoog-volume opleidingsziekenhuis voor aankomend orthopedisch chirurgen. Door mensen op te leiden, word je zelf ook een betere chirurg is mijn ervaring.

Al 10 jaar plaats ik heupprothesen via de voorste, spiersparende benadering (ook wel ASI of DAA genoemd). Naast onze eigen opleidingsassistenten, heb ik deze methode ook geleerd aan ervaren orthopedisch chirurgen die ook op deze manier hun patiënten wilden behandelen. De reden hiervoor is de vlotte revalidatie en de goede functionele resultaten op langere termijn. De leercurve van mijn eerste 400 heupprothesen is gepubliceerd.

Daarnaast plaats ik knieprothesen, totale en unicondylaire (halve) prothesen.

De laatste jaren specialiseer ik mij steeds verder in revisie (herstel) operaties van gefaalde heup- en knieprothesen, nu gemiddeld 40-50 operaties jaar.

Vanaf 2018 heb ik mijn Spaanse specialisten registratie en verricht ik iedere 6-8 weken orthopedische consulten in Hospital Ceram in Marbella. Door de samenwerking met FlexClinics zullen daar vanaf oktober 2019 ook operaties plaatsvinden.

Sinds 2019 ben ik opleider Orthopedie van het HagaZiekenhuis

Peter van Aggelen

Anesthesist

Mijn naam is Peter van Aggelen.

Ik heb mijn artsexamen gedaan in 1986 in Rotterdam (EMC), waar ik me ook verder heb gespecialiseerd in de anesthesiologie. Van 1999 tot 2018 ben ik werkzaam geweest in Franciscus Gasthuis Rotterdam, waar ik mij naast het werk op de operatiekamer bezig hield met kwaliteitsverbetering en automatisering. Daarnaast heb ik aan vele militaire uitzendingen deelgenomen, waarbij de zorg voor militair en burger in het uitzendgebied op de voorgrond stond. Tegenwoordig ben ik o.a. werkzaam bij Bergman Clinics en voor FlexClinics. Ik vind het uitermate belangrijk dat de gang van zaken rond een operatie zo soepel mogelijk verloopt. De voorbereiding vooraf, de procedure op de operatiekamer en de periode na de operatie moeten van hoge kwaliteit zijn, met aandacht voor uw individuele wensen.

Sander Beekmans

Plastisch chirurg

Dr Sander Beekmans studeerde geneeskunde aan de VU. Na zijn opleiding is hij, in 2008, toegetreden tot de maatschap plastische chirurgie in het Haga ziekenhuis in Den Haag. Daar heeft hij het vak in de volle breedte beoefent.

Zijn bekwaamheid en expertise in de cosmetische plastische chirurgie werd opgedaan bij verschillende gerenommeerde klinieken.

Inmiddels heeft hij ruim elf jaar ervaring en duizenden cosmetische behandelingen uitgevoerd. Waaronder vele ooglidcorrectie en borstvergrotingen.

“Ik vind het belangrijk en heel mooi om in een eerste gesprek iemand snel te doorgronden en de wensen te bespreken. Luisteren is daarbij heel belangrijk evenals non verbale signalen. De patient is daarbij meer dat iemand met slechts hangende oogleden, en dat aspect probeer ik ook te duiden. Ik probeer helderheid te scheppen in de verwachtingen en bespreek de voor en tegens zonder omhaal. Ik heb het gevoel dat mensen dat waarderen. Service verlenen en kwaliteit bieden vind ik belangrijk. Na een aantal weken horen hoe blij iemand is met het resultaat geeft een enorme voldoening”

Marnix Niggebrugge

Orthopedisch chirurg

In het najaar van 2020 ben ik onderdeel geworden van het team van Flex Clinics. Sinds 2013 ben ik Orthopedisch chirurg en heb me altijd gefocust op de onderste extremiteit (benen). De laatste jaren vooral heup en knie prothesen. Voor heupoperaties hanteer ik de zogenaamde voorste benadering (direct anterior approach (DAA)) al sinds 2009. In mijn optiek nog altijd het best voor de patiënt, al zijn de verschillen klein met de achterste benadering.

Mijn belangrijkste doel is de dagelijks mobiliteit van patiënten verbeteren waar dat kan. Duidelijke voorlichting over voors en tegens van de mogelijke behandelingen en de balans opmaken tussen de uitgangssituatie en wat er te verwachten is bij de diverse behandelingen van artrose. Ook het belang van begeleiding mag niet onderschat worden, de dokter en fysiotherapeut moeten makkelijk contact met elkaar kunnen krijgen om de patiënt zo goed mogelijk te laten (p)revalideren. Flex Clinics` focus op gastvrijheid past hier goed bij.

Martijn Brinkman

Orthopedisch chirurg

Mijn naam is Martijn Brinkman, geboren in Ascott Engeland, opgegroeid in Nederland. Mijn opleiding tot orthopedisch chirurg in de Sint Maartenskliniek Nijmegen, heb ik in 2011 afgerond. Daarna heb ik me tijdens een Fellowship in Sydney Australië verder gespecialiseerd in heup- en knie-prothese plaatsing, inclusief de vervanging van niet functionerende protheses. Van 2012, na terugkomst in Nederland, tot 2016 heb ik in de Maartenskliniek Woerden gewerkt als Knie en Heup chirurg. In 2014 ben ik gepromoveerd, op het proefschrift Fixation Stability and New Surgical Concepts of Osteotomies around the knee. Vanaf 2016 heb ik me volledig toegelegd op de behandeling van knie aandoeningen en werk ik als knie chirurg in kliniek ViaSana in Mill.

Een deel van mijn praktijk bestaat uit de plaatsing van gedeeltelijke (zgn halve knie protheses) en hele (totale-) knie protheses en de vervanging van niet functionerende knie protheses. Met als speciaal aandachtsgebied de combinatie van kruisband reconstructies of stands correcties in combinatie met een prothese plaatsing. Het andere deel van mijn praktijk bestaat uit zogenaamde gewricht sparende ingrepen; meniscus reparaties, kruisband reconstructies (voorste, achterste, revisies) en uitgebreide complexe reconstructies als er sprake is van meerdere knie band letsels (mediaal, postero-lateraal), en stands-correcties rondom de knie.

Vanaf mei 2021 bied ik mijn ervaring en vaardigheden bij al deze ingrepen ook aan patiënten in de FlexClinics aan. Mijn focus als orthopedisch chirurg is bij zowel gewricht vervangende als bij gewricht sparende ingrepen, de patiënt  op een zo hoog mogelijk activiteiten niveau terug te krijgen.  

Xander Bakker

Plastisch chirurg

Mijn naam is Xander Bakker. Ik ben sinds 2005 plastisch chirurg. Tot 2016 heb ik in algemene ziekenhuizen gewerkt, waar ik in een grote praktijk een schat aan ervaring heb opgedaan. Na een sabbatical in 2016 heb ik de overstap gemaakt naar de cosmetische plastische chirurgie. Deze vindt doorgaans plaats in kleine klinieken. In zo’n setting kan ik klanten veel meer aandacht geven, die ze nodig hebben. Klanten komen bij mij, omdat ze zich vaak al jaren storen aan een lichamelijke oneffenheid. Iets wat voor een buitenstaander niets voorstelt, kan voor de persoon in kwestie een heel groot probleem zijn. Ik vind het een uitdaging om, samen met diegene, te kijken naar wat nu zo storend is en wat er mogelijk aan te doen is. Vaak zijn er diverse opties. Ik vind het belangrijk dat iemand goed geïnformeerd is, zodat hij of zij een bewuste keuze kan maken. Dit is essentieel in het verkrijgen van een tevreden klant. Want dat is, waar het mij om gaat: iemand een stukje blijer maken met zichzelf, zodat het issue waar hij of zij mee kampt er niet meer is. Ik probeer altijd een verbinding met mensen te maken, omdat een ingreep een gezamenlijk plan moet zijn, waar beiden achter staan. Bij twijfel zeg ik altijd: niet doen. Of kom nog een keer terug. Geen overhaaste beslissingen nemen. Ik heb het voorrecht om binnen Flex Clinics de plastische chirurgie op de kaart te mogen zetten. Wij staan beiden voor de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg, persoonlijke benadering door onze kleinschaligheid en we bieden extra service door meer aandacht te besteden aan het proces rondom een operatie. We willen innoverend bezig zijn door te investeren in de modernste apparatuur en aanvullende behandelingen. Ik zie de kwaliteit van de zorg die we leveren omhooggaan en dat is wat ik bij elke klant hoop te bereiken: het beste resultaat. Wie weet mag ik u binnenkort ontmoeten?

Elisabeth Dierickx

Anesthesist

Zoals mijn naam al doet vermoeden kom ik uit Vlaanderen, waar ik in 1999 in Leuven en Antwerpen opgeleid werd tot respectievelijk arts en anesthesist. In 2014 kwam ik naar Rotterdam voor de aanvullende opleidingen tot intensivist en kinderanesthesist, met name om een breed inzetbare anesthesist te worden. Zowel de manier van werken als de stad bevielen me zo goed dat ik er ben gebleven. Eerst als anesthesist in het Franciscus Gasthuis & Vlietland, nu afwisselend in een tandheelkundige praktijk voor kinderen en in FlexClinics, beide beduidend kleinschaliger dan het Franciscus. Het fijne aan deze stap is dat ik nu veel dichter bij de hele behandeling van mijn patiënten sta, van de gezondheidsscreening vooraf tot aan het ontslag. Zo kan ik waar nodig is de behandeling aanpassen aan individuele noden, met comfort en vlot herstel als belangrijkste doel. Hiervoor blijf ik me enthousiast bijscholen via NYSORA (New York School of Regional Anesthesia) en de ERASsociety (Enhanced Recovery After Surgery).