Skip links

Over FlexClinics

FlexClinics is een zelfstandig behandelcentrum (ZBC), dat is gespecialiseerd in orthopedische chirurgie en plastische chirurgie. Wij hebben vestigingen in Nederland en in Spanje.

Wij bieden onze zorg op een zeer persoonlijke manier en introduceren gastvrijheid in de zorg met veel aandacht voor u als cliënt.

Kwaliteit en veiligheid staan boven alles.

De primaire focus van FlexClinics richt zich op orthopedische chirurgie en plastische chirurgie. Op termijn zullen andere specialismen worden toegevoegd aan onze dienstverlening. FlexClinics richt zich met name op de planbare zorg.

FlexClinics werkt in binnen- en buitenland uitsluitend met de beste Nederlandse chirurgen ondersteund door het beste Nederlandse verplegend en ondersteunend personeel. FlexClinics gebruikt uitsluitend hoogwaardige gecertificeerde materialen. Zo waarborgen wij onze kwaliteit.

Ons team

Informatie aanvragen

Joris van der Lugt

Orthopedisch chirurg

Mijn naam is Joris van der Lugt.

Ik ben geregistreerd als orthopedisch chirurg sinds 2010. In dat jaar ben ik ook aan de Universiteit Leiden gepromoveerd op proefschrift ‘Souter-Strathclyde Total Elbow Prosthesis in Rheumatoid Patients’.
Vanaf 2010 ben ik werkzaam in het HagaZiekenhuis in Den Haag, een groot, hoog-volume opleidingsziekenhuis voor aankomend orthopedisch chirurgen. Door mensen op te leiden, word je zelf ook een betere chirurg is mijn ervaring.

Al 10 jaar plaats ik heupprothesen via de voorste, spiersparende benadering (ook wel ASI of DAA genoemd). Naast onze eigen opleidingsassistenten, heb ik deze methode ook geleerd aan ervaren orthopedisch chirurgen die ook op deze manier hun patiënten wilden behandelen. De reden hiervoor is de vlotte revalidatie en de goede functionele resultaten op langere termijn. De leercurve van mijn eerste 400 heupprothesen is gepubliceerd (zie attachment).

Daarnaast plaats ik knieprothesen, totale en unicondylaire (halve) prothesen.

De laatste jaren specialiseer ik mij steeds verder in revisie (herstel) operaties van gefaalde heup- en knieprothesen, nu gemiddeld 40-50 operaties jaar.

Vanaf 2018 heb ik mijn Spaanse specialisten registratie en verricht ik iedere 6-8 weken orthopedische consulten in Hospital Ceram in Marbella. Door de samenwerking met FlexClinics zullen daar vanaf oktober 2019 ook operaties plaatsvinden.

Sinds 2019 ben ik opleider Orthopedie van het HagaZiekenhuis

Peter van Aggelen

anesthesist

Mijn naam is Peter van Aggelen.

Ik heb mijn artsexamen gedaan in 1986 in Rotterdam (EMC), waar ik me ook verder heb gespecialiseerd in de anesthesiologie. Van 1999 tot 2018 ben ik werkzaam geweest in Franciscus Gasthuis Rotterdam, waar ik mij naast het werk op de operatiekamer bezig hield met kwaliteitsverbetering en automatisering. Daarnaast heb ik aan vele militaire uitzendingen deelgenomen, waarbij de zorg voor militair en burger in het uitzendgebied op de voorgrond stond. Tegenwoordig ben ik o.a. werkzaam bij Bergman Clinics en voor FlexClinics. Ik vind het uitermate belangrijk dat de gang van zaken rond een operatie zo soepel mogelijk verloopt. De voorbereiding vooraf, de procedure op de operatiekamer en de periode na de operatie moeten van hoge kwaliteit zijn, met aandacht voor uw individuele wensen.

Sander Beekmans

Plastische chirurg

Dr Sander Beekmans studeerde geneeskunde aan de VU. Na zijn opleiding is hij, in 2008, toegetreden tot de maatschap plastische chirurgie in het Haga ziekenhuis in Den Haag. Daar heeft hij het vak in de volle breedte beoefent.

Zijn bekwaamheid en expertise in de cosmetische plastische chirurgie werd opgedaan bij verschillende gerenommeerde klinieken.

Inmiddels heeft hij ruim elf jaar ervaring en duizenden cosmetische behandelingen uitgevoerd. Waaronder vele ooglidcorrectie en borstvergrotingen.

 

“Ik vind het belangrijk en heel mooi om in een eerste gesprek iemand snel te doorgronden en de wensen te bespreken. Luisteren is daarbij heel belangrijk evenals non verbale signalen. De patient is daarbij meer dat iemand met slechts hangende oogleden, en dat aspect probeer ik ook te duiden. Ik probeer helderheid te scheppen in de verwachtingen en bespreek de voor en tegens zonder omhaal. Ik heb het gevoel dat mensen dat waarderen. Service verlenen en kwaliteit bieden vind ik belangrijk. Na een aantal weken horen hoe blij iemand is met het resultaat geeft een enorme voldoening”

Marnix Niggebrugge

Orthopedisch chirurg

Sinds najaar 2020 ben ik onderdeel geworden van het team van Flex Clinics. Sinds 2013 ben ik Orthopedisch chirurg en heb me altijd gefocust op de onderste extremiteit (benen). De laatste jaren vooral heup en knie prothesen. Voor heupoperaties hanteer ik de zogenaamde voorste benadering (direct anterior approach (DAA)) al sinds 2009. In mijn optiek nog altijd het best voor de patiënt, al zijn de verschillen klein met de achterste benadering.

Mijn belangrijkste doel is de dagelijks mobiliteit van patiënten verbeteren waar dat kan. Duidelijke voorlichting over voors en tegens van de mogelijke behandelingen en de balans opmaken tussen de uitgangssituatie en wat er te verwachten is bij de diverse behandelingen van artrose. Ook het belang van begeleiding mag niet onderschat worden, de dokter en fysiotherapeut moeten makkelijk contact met elkaar kunnen krijgen om de patiënt zo goed mogelijk te laten (p)revalideren. Flex Clinics` focus op gastvrijheid past hier goed bij.